Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο τραπέζι η ίδρυση ακτοπλοϊκής εταιρείας λαϊκής βάσης

Ενεργοποιείται το συμβούλιο χρηστών του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Τι συζήτησε ο δήμαρχος Γ.Μπουτάρης με τους νέους επικεφαλής του ΟΛΘ

Συνάντηση εργασίας με τον νέο πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Παντή και τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ, Δημήτρη Μακρή, είχε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος για δράσεις που αφορούν στην Κυκλοφορία στην πόλη και εκπρόσωπος του δήμου στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΘ, Γιώργος Δημαρέλος, εκφράστηκε η κοινή βούληση για στενή συνεργασία των δύο φορέων σε διάφορους τομείς.

Ο πρόεδρος του ΟΛΘ ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι στόχος της νέας διοίκησης του οργανισμού είναι η ενεργοποίηση του συμβουλίου χρηστών του λιμανιού, έτσι ώστε να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις προτάσεις τους στο πλαίσιο της εκπόνησης του μάστερ πλαν, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κοινή εκτίμηση ήταν ότι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του λιμανιού είναι η βελτίωση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσής του, ζήτημα για το οποίο αποφασίστηκε να γίνουν από κοινού προσπάθειες. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι πρέπει να γίνουν συντονισμένες κινήσεις για την προσέλκυση επιπλέον κρουαζιερόπλοιων και να αναβαθμιστούν οι χώροι υποδοχής.

Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης, για την οποία αποφασίστηκε να γίνει νέα συζήτηση με τους ιδιοκτήτες ακτοπλοϊκών εταιριών, ενώ εξετάστηκε και το ενδεχόμενο συγκρότησης εταιρείας λαϊκής βάσης που να δρομολογήσει το θέμα άμεσα.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του ανέφερε το σχέδιο για τη δημιουργία επιχειρηματικού κέντρου (business και logistics center) στην περιοχή των Λαχανόκηπων, το οποίο περιλαμβάνεται στο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου «Θεσσαλονίκη 2030», θέμα για το οποίο αυτό συμφωνήθηκε να συνεργαστούν η δύο φορείς για την εκπόνηση σχετικής μελέτης.