Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στις 9 Σεπτεμβρίου η πρώτη εκδήλωση του ΚΕΑΣΜ

Πρώτη μεγάλη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για το Κέντρο, με τίτλο «Ελλάδα 2021: Εθνικό όραμα ανάπτυξης, καινοτομίας, εξωστρέφειας».

Την πρώτη του μεγάλη εκδήλωση με τίτλο «Ελλάδα 2021: Εθνικό όραμα ανάπτυξης, καινοτομίας, εξωστρέφειας» παρουσιάζει το νεοσύστατο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών «Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης» (ΚΕΑΣΜ) στις 9 Σεπτεμβρίου (18:30, στην αίθουσα CRYSTAL HALL του PORTO PALACE) στη Θεσσαλονίκη, με χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Βουλευτής Ά Αθηνών και πρώην Υπουργός κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Νίκος Μαραντζίδης, ο Δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης και ο επιχειρηματίας, Αντιπρόεδρος της Thermi Group και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Β.Β.Ε. Νικόλας Τάκας. Το πάνελ της εκδήλωσης είναι πολυσχιδές με συμμετέχοντες από τον πολιτικό, πανεπιστημιακό, δημοσιογραφικό και φυσικά επιχειρηματικό βίο.

 

Τι είναι το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης

 

Το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης είναι μία προσπάθεια νέων ανθρώπων, οι οποίοι με όπλο τον καθαρό λόγο και την κριτική σκέψη προσπαθούν να προτείνουν τις εναλλακτικές εκείνες λύσεις στα δυσεπίλυτα προβλήματα, που ορθώνονται μπροστά μας και απογοητεύουν μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο τη Νέα Γενιά. Στόχος μας, η επανασύσταση των προταγμάτων και των αιτημάτων της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα από κοινού με την δημιουργία ενός νέου συνδετικού μίτου με την ελληνική κοινωνία των πολιτών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Κέντρου, «τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση πρέπει να μας βρουν προετοιμασμένους για μία νέα αρχή. Το τρίτο Μνημόνιο θα έχει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ολοκληρωθεί και η ελληνική οικονομία θα μπαίνει σε μία νέα φάση της με απώτατο στόχο την πραγματική Ανάπτυξη, τον ανταγωνισμό και την μείωση της ανεργίας. Ανάπτυξη, που θα βασίζεται στην Καινοτομία αλλά και την Εξωστρέφεια των παραγωγικών δυνάμεων της Ελλάδας».

«Κοινή παραδοχή όλα τα έτη της κρίσης ήταν η έλλειψη ενός οργανωμένου εθνικού οράματος, ενός νέου αφηγήματος για την αναδιοργάνωση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η διαχείριση των Μνημονίων, που κρίθηκαν απαραίτητα για την δημοσιονομική βιωσιμότητα της Ελλάδας, δεν άφηνε πολλά περιθώρια μίας συγκροτημένης στρατηγικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της βιομηχανίας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του πρωτογενούς τομέα. Ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε ένα τέτοιο σχέδιο, είναι η ώρα για τα πρώτα βήματα», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.