Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Sold out το πρώτο ρεσιτάλ του Φεστιβάλ σύμπραξης της ΚΟΘ με το Αρχαιολογικό Μουσείο

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν και το ρεσιτάλ θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου που διοργανώνουν από κοινού η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν σήμερα εκπρόσωποι των δύο φορέων.

Κεντρικοί ομιλητές στη συνέντευξη τύπου ήταν ο Διευθυντής της ΚΟΘ Σίμος Παπάνας, η Γενική Διευθύντρια του ΑΜΘ Αναστασία Γκαδόλου και ο σολίστ πιάνου Βασίλης Βαρβαρέσος, που ξεκινά το φεστιβάλ με το ρεσιτάλ του την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, ώρα 20:00, στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου. Όπως ανακοίνωσαν μάλιστα στη συνέντευξη τύπου οι δύο συνεργαζόμενοι φορείς, λόγω εξάντλησης ήδη των εισιτηρίων, το ρεσιτάλ θα επαναληφθεί την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

Την εκδήλωση προλόγισε η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΑΜΘ Βασιλική Μισαηλίδου η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση του διοικητικού συμβουλίου για τη συνεργασία των δυο φορέων που προάγει τον πολιτισμό της πόλης. Στόχος του ΑΜΘ είναι εκτός από την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση η καθιέρωσή του ως ένα κέντρο πολιτισμού σε συνδυασμό του αρχαίου με το σύγχρονο.

Στη συνέχεια ο Σίμος Παπάνας αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία του ΑΜΘ και στο ότι πάντα αποτελούσε ένα φιλόξενο χώρο για συναυλίες. Έπειτα συμπλήρωσε ότι η παλαιότερη και πολύ όμορφη συνεργασία πρόκειται να αποκτήσει νέα πνοή προσβάσιμη σε ολόκληρη την κοινωνία και την πόλη με τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών και έργων και προχώρησε στην αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ.

Η Αναστασία Γκαδόλου αναφέρθηκε στη σημασία της παραδοσιακής φιλοξενίας συναυλιών στο χώρο του ΑΜΘ που στη συνέχεια θα γίνονται σε μια πιο συντεταγμένη βάση. Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε στην ΚΟΘ η οποία και ανταποκρίθηκε άμεσα κι έτσι προέκυψε η εν λόγω συνεργασία με τη συγκατάθεση του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως και η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων.

Τέλος ο Βασίλης Βαρβαρέσος ευχαρίστησε τους δυο φορείς για την πρόσκληση που του απηύθυναν για αυτή τη συνεργασία και αναφέρθηκε στην περηφάνια που νιώθει για την πόλη του, τον πολιτισμό της, τους άξιους ανθρώπους της και στην πηγαία ανάγκη για γνωριμία και άλλων πολιτισμών μέσα από συνεργασίες σαν κι αυτή.