Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν για μία απάτη, αλλά είχαν κάνει άλλες δέκα

Πατέρας και γιος, που συνελήφθησαν για απάτη την περασμένη εβδομάδα, ενέχονται σε τουλάχιστον άλλες 10 παρόμοιες περιπτώσεις - Πάνω από 60.000 η λεία

Σε τουλάχιστον 10 ακόμη περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ιδιοκτητών οχημάτων και υποψήφιων αγοραστών, σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, ενέχονται οι δύο άνδρες, πατέρας και γιος, οι οποίοι συνελήφθησαν για εξαπάτηση 35χρονου ιδιοκτήτη οχήματος στις Σέρρες, στις 21 Ιουλίου. Την εξιχνίαση των περιπτώσεων πέτυχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς Τμημάτων Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του Αστυνομικού Τμήματος Επανομής και του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκαν ως αγοραστές οχημάτων που οι ιδιοκτήτες τους είχαν αναρτήσει αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο και με πλαστά τραπεζικά εμβάσματα απέσπασαν συνολικά 6 οχήματα, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα όχημα από περιοχή του Κιλκίς.

Στη συνέχεια προσπαθούσαν να πουλήσουν άμεσα τα οχήματα που αφαιρούσαν σε μικρότερες τιμές, αναρτώντας σχετικές διαδικτυακές αγγελίες πώλησης, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Με τον παραπάνω τρόπο, κατάφεραν και απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 14.700 ευρώ για την πώληση 2 αυτοκινήτων που αφαίρεσαν με πλαστά εμβάσματα, ενώ προσπάθησαν να πουλήσουν ακόμα ένα αυτοκίνητο αντί του ποσού των 10.500 ευρώ, χωρίς τελικά να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.

Η συνολική αξία των οχημάτων που απέσπασαν εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 60.000 ευρώ, ενώ τρία από τα οχήματα που αφαίρεσαν εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.