Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη μετά από συμπλοκή εμπόρων λαθραίων τσιγάρων

Βλέποντας τα στελέχη των λιμενικών οι τρεις λαθρέμποροι τράπηκαν σε φυγή ενώ κατόπιν συμπλοκής που ακολούθησε, συνελήφθησαν.

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν, το πρωί του Σαββάτου, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για κατοχή και εμπορία συνολικά 1.649 λαθραίων πακέτων τσιγάρων και 82 συνολικά λαθραίων συσκευασιών καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, κατελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, στην περιοχή Γαβριήλ Βασιλειάδη Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, να διενεργούν παράνομη πώληση τσιγάρων, τα οποία κατείχαν από κοινού.

Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι δήλωσαν την ιδιότητά τους, τράπηκαν σε φυγή, ενώ κατόπιν συμπλοκής που ακολούθησε, συνελήφθησαν. Στο αρχικό σημείο που εντοπίστηκαν οι ανωτέρω, βρέθηκαν εντός τριών σάκων και τριών πλαστικών τσαντών, συνολικά 1.649 πακέτα τσιγάρων και 82 συσκευασίες καπνού διαφόρων επωνυμιών, που δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία ενός εκ των τριών συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εκατόν τρία 103 ζευγάρια παπούτσια σε διάφορες μάρκες, για τα οποία δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά έγγραφα.

Από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι εν λόγω ποσότητες καπνικών ειδών, τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων και το χρηματικό ποσό των 274,00€.