Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Αστυνομικοί εντόπισαν στην ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Βεροίας αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 39χρονος και στο οποίο επέβαιναν πέντε αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης δύο άτομα που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για ένα άτομο 39 ετών και έναν 28χρονο αλλοδαπό σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών προς το εξωτερικό της χώρας.  
Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί εντόπισαν στην ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Βεροίας (ύψος Χαλκηδόνας), αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 39χρονος και στο οποίο επέβαιναν πέντε αλλοδαποί.

Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης παρέλαβε τους αλλοδαπούς από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τους μεταφέρει, έναντι αμοιβής, στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο απ’ όπου θα εξέρχονταν παράνομα από τη χώρα.

Επίσης, έπειτα από αναζητήσεις, εντοπίσθηκε και συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε τους διακινούμενους στο σημείο όπου τους παρέλαβε ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.