Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Θα μετέφεραν συνολικά 11 άτομα προς τα σύνορα της χώρας, έξι εκ τους οποίους βρέθηκαν σε προκαθορισμένο σημείο. 2.000 ευρώ το κεφάλι το κόστος.

Συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, δύο άτομα που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών προς τα εξωτερικά σύνορα της χώρας.

Πρόκειται για έναν Έλληνα ηλικίας 40 ετών και για 28χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Εγκληματική οργάνωση και Παράνομη μεταφορά μεταναστών από το εσωτερικό της χώρας προς τα εξωτερικά σύνορα.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Λαγκαδά, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας ακινητοποίησαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πρώτος συλληφθείς, κατά τον έλεγχο του οποίου διαπιστώθηκε μεταφορά πέντε αλλοδαπών.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, ο 28χρονος άντρας, είχε οργανώσει τη μεταφορά συνολικά 11 αλλοδαπών προς την ελληνοσκοπιανή μεθόριο, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, με τελικό προορισμό χώρα της κεντρικής Ευρώπης, όπου θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ έκαστος.

Σημειώνεται ότι, πέραν των προαναφερόμενων πέντε αλλοδαπών που βρέθηκαν εντός του οχήματος, εντοπίστηκαν επιπλέον έξι άτομα που ανέμεναν σε καθορισμένο σημείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου τους καθοδήγησε ο νεαρός διακινητής, προκειμένου να ακολουθήσει η μεταφορά τους.  

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα ως μέσο μεταφοράς και τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.