Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη καντινιέρης που είχε παγιδευμένη γάτα σε κλουβί

Ιδιοκτήτης καντίνας στην περιοχή της Γεωργικής Σχολής, συνελήφθη καθώς είχε παγιδεύσει γάτα σε κλουβί δίπλα στην επιχείρησή του.

Στη σύλληψη ενός 50χρονου ιδιοκτήτη καντίνας στην περιοχή της Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε εγκλωβίσει μία γάτα σε κλουβί δίπλα στην καντίνα, προχώρησαν αστυνομικοί του ΑΤ Πυλαίας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελία μελών φιλοζωϊκών οργανώσεων, οι οποίες υποστηρίζουν ότι ο εν λόγω έχει παγιδεύσει γάτες συνολικά τέσσερις φορές.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκε το άτυχο ζώο, που κυοφορεί, μέσα σε κλουβί εντός φορτηγού που ήταν σταθμευμένο δίπλα στην καντίνα.

Ο ιδιοκτήτης της καντίνας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Χρήστο Τόλια, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορία κακοποίησης ζώων και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Εκεί ζήτησε αναβολή, καθώς δεν έχει δικηγόρο, αίτημα που έγινε δεκτό, και έτσι θα δικαστεί στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως αγαπάει τις γάτες και πως έχει χώρο δίπλα στην καντίνα του όπου τις φροντίζει, αλλά παγίδευσε τη συγκεκριμένη επειδή ανέβαινε στα τραπέζια και ενοχλούσε τους πελάτες.

Του επιβλήθηκε ακόμη διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.