Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Συνελήφθη από ΣΔΟΕ με δέμα που περιείχε την ουσία καθινόνη

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην οικία του, μετά την παραλαβή δέματος το οποίο περιείχε 932 γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας «καθινόνη».

Υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. συνέλαβαν ένα άτομο που κατείχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, την περασμένη Πέμπτη, 14 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. 

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην οικία του, μετά την παραλαβή δέματος το οποίο περιείχε 932 γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας «καθινόνη».

Στην έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του συλληφθέντος, με τη συνδρομή των σκύλων ανιχνευτών «Iris» και «Hannibal» του Τελωνείου Ευζώνων και του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς αντίστοιχα, βρέθηκαν επίσης 37,75 γραμμάρια διεγερτικής ουσίας και 15,70 γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας «κεταμίνη», μια ζυγαριά ακριβείας και διάφορα άλλα σύνεργα.

Για τον συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία, προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Ν. 4139/2013 «Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών» και οδηγήθηκε, από υπαλλήλους της Υπηρεσίας, για να απολογηθεί ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή.

Η σύλληψη έγινε από υπαλλήλους του τμήματος Ναρκωτικών – Όπλων και λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων της Π. Δ. Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του Σ.Δ.Ο.Ε., με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Αερολιμένα Θεσσαλονίκης (Δ.Α.Θ./Υ.Δ.Ν./Τ.Δ.Δ.Α.Θ), μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι το Σ.Δ.Ο.Ε., ως υπηρεσία πρόληψης και καταστολής του οργανωμένου εγκλήματος έχει, εκτός των άλλων, αρμοδιότητα δίωξης και καταπολέμησης της κατοχής, διάθεσης και διακίνησης ναρκωτικών, πρόδρομων και ψυχοτρόπων ουσιών.