Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 33χρονος που μετέφερε παράνομα μετανάστες

Εντός του οχήματος που οδηγούσε ο συλληφθείς εντοπίστηκαν 27 αλλοδαποί (από Συρία και Ιράκ), 14 από τους οποίους ήταν ανήλικοι.

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Γεωργίου, 33χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί εντόπισαν ΙΧ φορτηγό, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Αρχών Βουλγαρίας η γνησιότητα των οποίων ερευνάται, το οποίο οδηγούσε ο 33χρονος, ακινητοποιημένο επί της Π.Ε. Καβάλας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Ασπροβάλτας. Πλησίον του οχήματος εντοπίστηκαν 27 αλλοδαποί (από Συρία και Ιράκ), οι 14 ανήλικοι, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα.

Από την έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι ανωτέρω αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα από παραμεθόριο περιοχή του Νόμου Έβρου, όπου τους παρέλαβε ο 33χρονος, με τελικό προορισμό την Αθήνα έναντι χρηματικού ποσού που θα κατέβαλλαν.

Ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε ως μέσο παράνομης μεταφοράς.