Skip to main content

Τσίπρας σε Μητροπολίτη Άνθιμο: Καλώς ήλθατε στο φτωχικό μας (vid)

Η συνάντηση, που έλαβε χώρα στο γραφείο του πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος από τον Μητροπολίτη.

Με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τσίπρας υποδέχθηκε στο γραφείο του και ασπάστηκε τον Μητροπολίτη, λέγοντάς του χαριτολογώντας: «Καλώς ήλθατε στο φτωχικό μας».

Στο ίδιο ύφος, ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Ελπίζω να μη με παρεξηγήσετε που θα πάω να βρω τον άλλον Άνθιμο (σσ εννοώντας τον συνονόματό του, Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως). Εξάλλου, ξέρω πόσο αγαπάτε την Αλεξανδρούπολη, όπου βρεθήκατε στο παρελθόν και η οποία είναι μια πόλη με πολύ μεγάλες δυνατότητες, που πρέπει να αξιοποιήσουμε».

«Προσεύχομαι να πάνε όλα καλά», είπε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Άνθιμος. «Να έχουμε ελπίδα», πρόσθεσε.

Η συνάντηση, που έλαβε χώρα στο γραφείο του πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος από τον Μητροπολίτη και, σύμφωνα με πληροφορίες, περιστράφηκε γύρω από το Ορφανοτροφείο επί της οδού Λαμπράκη, στην Τούμπα.

Υπενθυμίζεται ότι αργότερα σήμερα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, όπου αύριο, ανήμερα των Θεοφανείων, θα παραστεί στον Αγιασμό των υδάτων.