Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις και εξιχνιάσεις ληστειών, κλοπών και απατών

Συλλήψεις συνολικά τεσσάρων ατόμων και εξιχνιάσεις έξι υποθέσεις κλοπών, απόπειρας κλοπής, απάτης και ληστείας από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα για περιπτώσεις κλοπών, ενώ εξιχνιάστηκαν επιπλέον 6 υποθέσεις κλοπών, απόπειρας κλοπής, απάτης και ληστείας, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών της ΓΑΔΘ.

Συγκεκριμένα:

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης συνέλαβαν:

- Χθες το πρωί, 21χρονο αλλοδαπό και 29χρονο, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 αποσπώμενη πρόσοψη ραδιοcd, 1 ζευγάρι γυαλιών ηλίου, 1 κινητό κ.α. την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Επίσης, από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, προέκυψε ότι οι δράστες νωρίτερα είχαν διαρρήξει αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης, αφαιρώντας από το εσωτερικό του ένα ντοσιέ με έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.

- 37χρονο, χθες το βράδυ, διότι κατελήφθη  να επιβαίνει σε αυτοκίνητο, που είχε αφαιρέσει νωρίτερα από την οδό Μοναστηρίου. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κατσαβίδια και 2 μαχαίρια, μεταξύ των οποίων ένας αναδιπλούμενος σουγιάς.

- 43χρονη αλλοδαπή συνελήφθη χθες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, διότι νωρίτερα αφαίρεσε από εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της πόλης διάφορα προϊόντα.

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας:

- σε βάρος 22χρονου, για απόπειρα κλοπής, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιανουάριο του 2016, παραβίασε μπαλκονόπορτα και προσπάθησε ανεπιτυχώς να εισέλθει σε διαμέρισμα 3ου ορόφου.

- σε βάρος 37χρονου αλλοδαπού, για ληστεία, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Σεπτέμβριο του 2016, μαζί με έτερο συνεργό του, εισήλθαν σε διαμέρισμα και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα. Ανωτέρω δράστες κατά την έξοδο τους τραυμάτισαν τον ιδιοκτήτη με κατσαβίδι στο σώμα και το κεφάλι.

 - σε βάρος 23χρονο, για απάτη, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 24 Ιουνίου, είχε αναρτήσει, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αγγελία για πώληση ηχοσυστήματος αυτοκινήτου, το οποίο όμως ουδέποτε απέστειλε στον 43χρονο αγοραστή.

- Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης σχημάτισαν δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 27χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούνιο του 2016, εισήλθε σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή αρμοδιότητας τους, και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο.

- Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου σχημάτισαν δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 27χρονου, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούλιο του 2016, εισήλθε σε δημοτικό κτήριο και αφαίρεσε 1 ηλεκτρονικό υπολογιστή και 1 εξωτερική μονάδα κλιματιστικού.

- Δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, σε βάρος 27χρονου, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2016 προέβη σε μία απόπειρα και έξι διαρρήξεις καταστημάτων, αφαιρώντας χρηματικό ποσό και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.