Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα - Κατασχέθηκαν 4.505 πακέτα

Κατασχέθηκαν αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα, προχώρησαν χθες αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα:

• Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, συνελήφθη χθες το πρωί στην περιοχή αρμοδιότητας τους, 56χρονος Έλληνας, διότι στην κατοχή του αλλά και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.160 πακέτα τσιγάρα και 143 συσκευασίες καπνού, που στο σύνολό τους δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.  

Επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.050 ευρώ.

• Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 24 και 27 ετών, οι οποίοι κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού 80 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 10 συσκευασίες καπνού.

• Συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της 09-01-2018 στο κέντρο της πόλης, 30χρονος αλλοδαπός,  διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  12 πακέτα τσιγάρα και 5 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επίσης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 1.253 πακέτα τσιγάρα 97 συσκευασίας καπνού  που δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.