Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις δύο ατόμων για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της παράνομης μεταφοράς-προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενης

Στον εντοπισμό και σύλληψη δύο ατόμων που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφορά αλλοδαπών, προχώρησαν χθες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 30 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της «Παράνομης μεταφοράς -προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενης».

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, στο κέντρο της πόλης, διαπιστώθηκε από αστυνομικούς ότι οι συλληφθέντες, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, μετέβησαν σε περιοχή του κέντρου της πόλης, προκειμένου να επιβιβάσουν έξι αλλοδαπούς, που ανέμεναν στο σημείο.  

Στη θέα των αστυνομικών, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ωστόσο, μετά από μικρής διάρκειας καταδίωξη, ακινητοποιήθηκε στη Νέα Δυτική έξοδο Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι έξι αλλοδαποί (εκ των οποίων τρεις ανήλικοι) θα μεταφέρονταν στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο και εν συνεχεία σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.