Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις 22 ατόμων για ναρκωτικά και διωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα για παραβάσεις σχετικά με ναρκωτικά και 5 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια ελέγχων στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 48ωρο.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:

- 17 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών».

Μεταξύ αυτών και 42χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, σήμερα το πρωί, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 8 γραμμαρίων.

Από την περαιτέρω έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 4ου Ανακριτή Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

- 5 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 59χρονου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, χθες το απόγευμα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν 23 αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 29 ετών και 5 μηνών και χρηματική ποινή 37.825 ευρώ για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, της υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, της έκδοσης ακάλυπτης επιταγής κατ’ εξακολούθηση, της μη έγκαιρης καταβολής εισφορών, της φοροδιαφυγής και για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.