Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη τριών ατόμων για παράνομη μεταφορά 17 αλλοδαπών

Οι συνολικά 17 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και πέντε ανήλικοι, θα μεταφέρονταν στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο με προορισμό τη Σερβία.

Στη σύλληψη τριών ατόμων για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών προχώρησαν χθες το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 38, 67 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας, που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών από το εσωτερικό της χώρας προς τα εξωτερικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ στην Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στον κόμβο Γαλλικού, εντοπίστηκαν τρία οχήματα, που οδηγούσαν οι συλληφθέντες, στα δύο εκ των οποίων επέβαιναν, συνολικά 17 αλλοδαποί, ενώ το τρίτο όχημα λειτουργούσε ως προπομπός, προκειμένου να ειδοποιεί τους δράστες για πιθανή αστυνομική παρουσία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και πέντε ανήλικοι, θα μεταφέρονταν στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο με προορισμό τη Σερβία, καταβάλλοντας έκαστος μετά το πέρας της διακίνησης το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Κατασχέθηκαν τα τρία παραπάνω οχήματα, ως μέσα τέλεσης της παράνομης μεταφοράς, έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.