Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων για παράνομα τσιγάρα

Στην οικία ενός εκ των δραστών εντοπίστηκαν 1356 πακέτα τσιγάρων και 63 συσκευασίες καπνού χωρίς την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Δύο αλλοδαποί ηλικίας 36 και 27 ετών συνελήφθησαν σήμερα το πρωί από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα».

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 36χρονο έξω από το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη και κατά τη διάρκεια φόρτωσης από τον ίδιο, μίας σακούλας και ενός σάκου χειρός, στον χώρο αποσκευών οχήματος ταξί, διαπιστώθηκε ότι περιείχαν 390 πακέτα τσιγάρων, καθώς και 35 συσκευασίες καπνού, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 36χρονου, εντοπίστηκε και ο 27χρονος αλλοδαπός, καθώς και επιπλέον 1356 πακέτα τσιγάρων και 63 συσκευασίες καπνού τα οποία κατείχαν από κοινού, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι εν λόγω ποσότητες τσιγάρων και δύο κινητά τηλέφωνα.