Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 38χρονης για εικονικά τιμολόγια και χρέη

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 38χρονη ομογενής, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν δύο Εντάλματα Σύλληψης και δύο καταδικαστικές αποφάσεις.

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 38χρονη ομογενής, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Πρόκειται για δύο Εντάλματα Σύλληψης, που εκδόθηκαν από το 1ο Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα Θεσσαλονίκης και από κ. Ανακριτή  Δ’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και αφορούν στην έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων και πλαστών τιμολογίων για συναλλαγές ανύπαρκτες στο σύνολό τους, συνολικού ποσού που υπερβαίνει τα 1,1 εκατ. ευρώ, καθώς και για απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από δράστη που ενεργεί  κατ’ επάγγελμα, συνολικού ποσού που υπερβαίνει τις 18.000 ευρώ και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και χρήσης αυτής.

Επίσης, σε βάρος της 38χρονης εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις, από το Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και το Πλημμελειοδικείο Καβάλας, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση και για  απλή συνέργεια σε παράνομη μεταφορά – προώθηση στο εσωτερικό της χώρας υπηκόων τρίτων χωρών, που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, αντίστοιχα.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί αρμοδίως.