Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένταση και συμπλοκή με τα ΜΑΤ στους πλειστηριασμούς (vid)

Οι συγκεντρωμένοι ανέβηκαν στην έδρα για να απελευθερώσουν ένα μέλος τους που είχε προσαχθεί απο την αστυνομία - Συμπλοκή με τα ΜΑΤ

Ένταση επικράτησε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στη συγκέντρωση κατά των προγραμματισμένων πλειστηριασμών που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από μέλη του συντονισμού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης στο Δικαστικό Μέγαρο.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και πετούσαν νερό προς τη συμβολαιογράφο, ένα μέλος του συντονιστικού ανέβηκε στην έδρα για διώξει τη συμβολαιογράφο, Ιωάννα Χρουσαλά- Μπιλίση. Εκείνη τη στιγμή το άτομο προσήχθη από την αστυνομία και επικράτησε πολύ μεγάλη ένταση με τα υπόλοιπα μέλη του συντονισμού να ανεβαίνουν πάνω στην έδρα για να τον απελευθερώσουν, ενώ κάποιοι εκσφενδόνισαν μπουκαλάκια νερού. Άντρες των ΜΑΤ μπήκαν μπροστά και υπήρξε μικροσυμπλοκή με τους συγκεντρωμένους. Τελικά το άτομο, ο Ζήσης Κλεισιάρης, αφέθηκε ελεύθερο ωστόσο έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.

Σημειώνεται ότι για τυπικούς λόγους η αστυνομία θέλησε να συλλάβει το άτομο, όπως και ακόμη ένα, όμως, το συντονιστικό βγήκε έξω από τα δικαστήρια σχηματίζοντας αλυσίδα και απέτρεψε τις συλλήψεις.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Κλεισιάρης ανέφερε ότι οι αστυνικοί χτύπησαν τους διαδηλωτές και πως αυτή η αντίδραση των αρχών συνδέεται με το αίτημα του Συντονισμού να ματαιωθούν όλοι οι πλειστηριασμοί και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι διαδηλωτές παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από δικαστήρια μαζί με τα εν λόγω άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα, προγραμματισμένοι για σήμερα ήταν 13 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν να ματαιωθούν όλοι.

Επιπλέον, οι συγκεντρωμένοι εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να μην αφήνουν κανέναν πλειστηριασμό να γίνεται μεχρις ότου αλλάξει το νομοσχέδιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.