Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δύο αντιφασιστικές συγκεντρώσεις(φωτο + vid)

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Αγ.Δημητρίου αναμένοντας τη συγκέντρωση της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης, η οποία ακυρώθηκε.

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 2 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου ξεκίνησαν οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 500 άτομα, μέλη του ΚΕΕΡΦΑ, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και της Λαϊκής Ενότητας συγκεντρώθηκαν με αφορμή τα επεισόδια στο Πέραμα και στόχο να διαδηλώσουν κατά της συγκέντρωσης της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 5 μμ στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Αγίου Δημητρίου ενάντια στη φοίτηση προσφύγων στα σχολεία.

Οι διαδηλωτές από το άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποίησαν πορεία στην Εγνατία και κατευθύνθηκαν στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Λαγκαδά, όπως και μία ομάδα αντιεξουσιαστών με κράνη και καλυμμένα τα πρόσωπά τους υπό την έντονη παρουσία της αστυνομίας.

Στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Παπαζώλη βρέθηκαν από τις 3 μμ περίπου 200 μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου για τον ίδιο λόγο.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν στην περιοχή της Αγ.Δημητρίου μέχρι τις 5.45 αναμένοντας τη συγκέντρωση της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης, η οποία ωστόσο ακυρώθηκε.

Έτσι, οι διαδηλωτές αποχώρησαν από την Αγ.Δημητρίου και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία στην Εγνατία, ενώ έχουν ανάψει πυρσό και πετούν φυλλάδια. Η Αγ. Δημητρίου, που είχε κλείσει από το μεσημέρι άνοιξε μετά την αποχώρηση των διαδηλωτών.

Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συμμετείχαν σταμάτησαν στο άγαλμα Βενιζέλου και διαλύθηκαν, ενώ η υπόλοιπη πορεία, που αποτελείται από 350 περίπου άτομα κυρίως από αντιεξουσιαστές και αναρχικούς συνέχισαν την πορεία και κατευθύνθηκαν στην οδό Ιασωνίδου και από εκεί στην οδό Ολύμπου, όπου πέταξαν πυροτέχνημα και διασπάστηκαν στα στενά.

Από το μεσημέρι και μέχρι το τέλος των κινητοποιήσεων έκλειναν ανάλογα με τις πορείες η Εγνατία και η Λαγκαδά.

Τελευταία ενημέρωση: 18:14