Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα(φωτο+vid)

Περίπου 350 μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι σήμερα περίπου 350 μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων το ΚΕΕΡΦΑ και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Κλείστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής» και «Ισόβια στους φονιάδες», ήταν κάποια από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό των διαμαρτυρόμενων.

Η κατεύθυνση της πορείας των διαδηλωτών ήταν: Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Δωδεκανήσου. Στόχος των διαδηλωτών ήταν να προσεγγίσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου. Ωστόσο, η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση μέσω της Πολυτεχνείου και η πορεία συνέχισε την πορεία της από τη Δωδεκανήσου.

Η πορεία έφτασε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης λίγο μετά τις 13:30.

Νωρίτερα, η πορεία, λόγω της διέλευσής της από την Τσιμισκή, προκάλεσε μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ιδίως στη διασταύρωση με Αγγελάκη, μπροστά από τη νότια πύλη της ΔΕΘ.

Σημειώνεται ότι τα μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων είχαν συγκεντρωθεί στις 11:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.