Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Η σημερινή χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη και ο παγετός που επικρατεί, έχουν δυσκολέψει την κατάσταση στα σχολικά κτήρια. Οι αποφάσεις των δήμων

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους περισσότερους δήμους της Θεσσαλονίκης, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Η σημερινή χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη και ο παγετός που επικρατεί, έχουν δυσκολέψει την κατάσταση στα σχολικά κτήρια. Όπως αποφασίστηκε κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου.

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο, για λόγους ασφαλείας, και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη της τελευταίας στιγμής θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης συστήνεται στους γονείς να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2313 – 317.714 και 2313 – 317.723. Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ).

Δε θα λειτουργήσουν και αύριο τα σχολεία στον δήμο Χαλκηδόνας, στον δήμο Βόλβης, στον δήμο Νεάπολης - Συκεών, στον δήμο Ωραιοκάστρου και στον δήμο Καλαμαριάς, ο οποίος καλεί τους διευθυντές να βρίσκονται στις θέσεις τους, να ενημερώνουν  και να συνεργάζονται προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα που υπάρχουν.

Στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου κλειστά θα είναι τα σχολεία, ενώ σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, κλειστοί παραμένουν ο 1ος, 5ος & 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και ο 2ος Παιδικός σταθμός στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Οι υπόλοιποι έξι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά.

Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κλειστά θα είναι τα σχολεία, αλλά ανοιχτοί θα είναι οι παιδικοί σταθμοί για όσους γονείς εργάζονται. Επίσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου, ανοιχτά μένουν επίσης και τα ΚΑΠΗ με θερμαινόμενους χώρους.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά στο Πανόραμα και την Πυλαία(κλειστοί θα παραμείνουν στο Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι και το Φίλυρο).

 Την αναστολή των μαθημάτων όλων των σχολικών μονάδων Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Παύλου Μελά την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 λόγω της χιονόπτωσης και παγετού και των προβλημάτων στα συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολικών μονάδων αποφάσισε ο δήμαρχος.

Επίσης, δε θα λειτουργήσουν οι Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης. Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου που δεν θα λειτουργήσουν αύριο, λόγω προβλημάτων με τη θέρμανση ή την παροχή νερού, είναι οι παρακάτω:

-Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ (Ευκαρπία)
-Παιδικός Σταθμός ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ, περιοχή Π 16 (Πολίχνη)
-Παιδικός Σταθμός ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, Μετέωρα (Πολίχνη)

Οι υπόλοιποι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά και οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Υπεύθυνους από τις 07.00 π.μ..

Στον δήμο Λαγκαδά αποφασίστηκε για την ασφάλεια των μαθητών να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία,  Γυμνάσια και Λύκεια, ΚΔΑΠ & Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί).

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.

Mε απόφαση του Δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο δήμο και αύριο εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που προκάλεσε η χιονόπτωση. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Για την εξυπηρέτηση όσων γονιών έχουν ανάγκη, θα παραμείνει ανοικτός ο Δημοτικός παιδικός βρεφονηπιακός Σταθμός Θέρμης.

Ο δήμος Θερμαϊκού λαμβάνοντας υπόψη τη χιονόπτωση και τον συνεχιζόμενο παγετό αποφάσισε να μην λειτουργήσουν και την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων.