Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Σάλος για παιδικό σταθμό και τη ζωγραφική παιδιών σε άλογο

Στις φωτογραφίες διακρίνονται παιδάκια μικρής ηλικίας να ζωγραφίζουν με τα πινέλα τους και με νερομπογιές πάνω σε ένα άσπρο άλογο.

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ενέργεια του παιδικού σταθμού Κοπερτί στη Θεσσαλονίκη να διοργανώσει για τα παδιά ως δραστηριότητα τη ζωγραφική πάνω σε ένα άλογο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου και οι φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν στο facebook από πολίτες που διαμαρτύρονται για την κίνηση αυτή.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται παιδάκια μικρής ηλικίας να ζωγραφίζουν με πινέλα και νερομπογιές πάνω σε ένα άσπρο άλογο. Η ζωγραφική σε άλογα με ειδικά μη τοξικά χρώματα αποτελεί στο εξωτερικό -αν και ασυνήθιστη- καλλιτεχνική δραστηριότητα για παιδιά σε πάρτι και κατασκηνώσεις. 

Το εκπαιδευτήριο απάντησε σήμερα στις αντιδράσεις και την κριτική που δέχτηκε για την εν λόγω δραστηριότητα. Όπως είπε στη Voria.gr ο διευθυντής του νηπιαγωγείου, Τάσος Γλατζής, «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του εκπαιδευτηρίου στον Ιππικό Όμιλο, ο θεραπευτής του προγράμματος πρότεινε να ζωγραφίσουν τα παιδιά πάνω στο άλογο και εμείς το εγκρίναμε».  «Ήταν με χρώματα μη τοξικά και κατάλληλα για κάτι τέτοιο», ανέφερε. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

«Αυτή είναι η παιδεία που οραματίζονται εκεί για αυτές τις ευαίσθητες ψυχές; Αυτά τα παραδείγματα δίνουν; Ετσι "μολύνουν" την σκέψη και τα αισθήματα των παιδιών σε αυτή την τρυφερή ηλικία; Θα γίνει φυσικά καταγγελία γιατί είναι και παράνομο! Ευχαριστώ τον Abraam Abrahams και την ομάδα μας Dreamdancers που με ειδοποίησαν και μαζί θα επιληφθούμε και αυτό το περιστατικό κακοποίησης. Είστε εκτός της ηθικής πλευράς παράνομοι. Σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 2 του Ν. 4039/12. 2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους» αναφέρει στο προφίλ της στο facebook η κυρία Κατερίνα Τσέρτου, που έφερε στη δημοσιότητα το περιστατικό.