Skip to main content

Με την μεγάλη παρέλαση κορυφώθηκε το Thessaloniki Pride (φωτο-vid)

Στις 18:30 ξεκίνησαν οι χαιρετισμοί εκπροσώπων διαφόρων οργανώσεων, ενώ λίγο μετά τις 19.30 ξεκίνησε και η μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Σε μία μεγάλη γιορτή στον Λευκό Πύργο κατέληξε η παρέλαση του 6ου Thessaloniki Pride με σύνθημα "έλα όπως είσαι" , στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άτομα, νέοι αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες

Οι σημερινές εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από τις 12:00 με τα περίπτερα που έχουν στηθεί στην πλατεία Λευκού Πύργου με body painting, παιχνίδια, εργαστήρια, ζωντανή βιβλιοθήκη κ.ά.

Στις 18:30 ξεκίνησαν οι χαιρετισμοί εκπροσώπων διαφόρων οργανώσεων, ενώ η μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.30. Μέλη του Ιερού Λόχου προσπάθησαν να την εμποδίσουν, ωστόσο δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν.

Οι συμμετέχοντες ζητούν δικαίωμα πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, τη δυνατότητα τεκνοθεσίας και την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου για τα διεμφυλικά άτομα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην παρέμβαση του είπε πως σημασία έχει να αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα και όχι να την ανεχόμαστε. Πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να στηρίζει την διοργάνωση και ευχήθηκε στη διοργάνωση να κερδίσει το Europride του 2020 για το οποίο είναι υποψήφια.

Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο αντιπρόεδρος της Bουλής, Τάσος Κουράκης, τονίζοντας πως τα δικαιώματα έχουν διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στους αγώνες.

"Eχουμε στηρίξει κι εμείς αυτές τις διεκδικήσεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε", είπε.

Ακόμη, στην παρέμβασή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ανέγνωσε μήνυμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας τις θεσμοθετημένες αλλαγές προς τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ομιλία παραχώρησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, της Ένωσης Άθεων, των PES Activists, της ΚΕΕΡΦΑ και του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών.