Skip to main content

Μαθητική παρέλαση στην Τσιμισκή με κάγκελα και αστυνομικούς(φωτό+vid)

Η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στην οδό Τσιμισκή. Κιγκλιδώματα εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων.

Με τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε επί της οδού Τσιμισκή, συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις στην πόλη για την εθνική επέτειο του «Όχι».

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν και φέτος αισθητή παρότι υπήρχε μικρότερη δύναμη από πέρσι, ενώ είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων στο ύψος της οδού Αριστοτέλους και απαγορευόταν η πρόσβαση στον κόσμο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

Την αντίθεσή του κατά των μαθητικών παρελάσεων επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στα... τακούνια των μαθητριών. «Τα αγοράκια ήταν φέτος καλύτερα από τα κοριτσάκια. Αυτό που μου έκανε επίσης εντύπωση είναι ότι δεν φορούσαν τακούνια τα κορίτσια. Μέχρι πέρυσι δεν μπορούσαν να περπατήσουν από τα τακούνια. Είναι υποχρέωση αυτών που διοργανώνουν την παρέλαση να μην επιτρέπουν τα τακούνια. Είναι άσχημο το θέμα, πως να το κάνουμε», τόνισε.

 

 

«Oι μαθητές βρίσκoνται σε αδιέξοδο και είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την οικονομία που θα τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν τα όνειρά τους πράξη και όχι να επιλέγουν την φυγή στο εξωτερικό», δήλωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν και εμείς είμαστε εδώ για να τολμήσουμε», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην μαθητική παρέλαση, σημείωσε:

«Η σημερινή μαθητική παρέλαση συνδέει δύο κορυφαίες επετειακές στιγμές του νεότερου Ελληνισμού: Την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την εποποιία της Πίνδου, που αποτελούν πηγές συγκίνησης και θαυμασμού. Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Θεσσαλονίκης, όπως και οι νέοι όλης της Ελλάδας, είναι αυτοί που ανανεώνουν την ελπίδα του λαού μας και που μπορούν να μετατρέψουν τα παλιά ιδανικά σε νέες ειρηνικές μορφές, με στόχο την πρόοδο και τη δημιουργία. Στόχος που μπορεί να επιτευχθεί συνθέτοντας τις δύο αρετές που μας χαρακτηρίζουν ως Έλληνες, τη γενναιότητα και την αλληλεγγύη. Ως κυβέρνηση, εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας -ποιοτικά αναβαθμισμένης- και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, μέσα από την ανάπτυξη, ώστε να σταματήσει η αιμορραγία της φυγής των νέων από την πατρίδα μας».

 

 

 

Σημειώνεται πως από τις 10.30 μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης, δεν επιτρεπόταν η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους:

- Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την οδό Ι.Δραγούμη.
- Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ. Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
- Σε όλες τις κάθετες οδούς των συγκεκριμένων τμημάτων των παραπάνω οδών.