Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε δίκη ο αγγειοχειρουργός για τη δολοφονία της 36χρονης

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι ο ειδικευόμενος γιατρός «είχε σχέδιο» να σκοτώσει την 36χρονη μεσίτρια.

Σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού παραπέμπεται ο 38χρονος αγγειοχειρουργός, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας τον περασμένο Απρίλιο, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι ο ειδικευόμενος γιατρός «είχε σχέδιο» να σκοτώσει την 36χρονη, η οποία επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια.

Το βούλευμα περιγράφει τις κινήσεις του γιατρού να οδηγήσει τη γυναίκα σε απομονωμένο χώρο του νοσοκομείου, το οποίο δεν διέθετε ιατρικό εξοπλισμό. Εκεί, ο ίδιος φέρεται να της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά, τα οποία, όμως, σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Εξάλλου, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αποδίδουν σε «σχέδιο συγκάλυψης» τις ενέργειές του να μεταφέρει τη γυναίκα με το αυτοκίνητό του σε απόκρημνη περιοχή.

Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, την οποία επικαλείται το δικαστικό συμβούλιο, κατά την μεταφορά της η 36χρονη ήταν ζωντανή και κατά συνέπεια υπήρχε το περιθώριο να αποφευχθεί ο θάνατός της με την παροχή αναγκαίας ιατρικής φροντίδας.

Ο προφυλακισμένος γιατρός ύστερα από την αρχική του άρνηση για εμπλοκή στην υπόθεση, ανασκεύασε, κάνοντας λόγο για ιατρικό λάθος.