Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πτώση τζίρου μέχρι και 30% στα καταστήματα λόγω... ΟΑΣΘ

Δεν θέλει ο καταναλωτής να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του για να κάνει τα ψώνια, έχει μάθει να παίρνει το λεωφορείο, είπε ο πρόεδρος του ΕΣΘ.

“Μέχρι και 30% πτώση στον τζίρο είχαν τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, έπειτα από την επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9FM”, o Κοσμάς Καλογιάννης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως “η Δευτέρα δεν ήταν τόσο τραγική ως προς τον τζίρο. Ο κόσμος κατέβηκε και έκανε τα ψώνια τους ως απόρροια της δυναμικής της προηγούμενης εβδομάδας. Χθες όμως ήταν δύσκολη ημέρα με πτώση τζίρου πάνω από 30%. Η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ κρατάει τους καταναλωτές στο σπίτι. Δεν θέλει ο καταναλωτής να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του για να κάνει τα ψώνια. Έχει μάθει να παίρνει το λεωφορείο. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος της χθεσινής άσχημης πορείας των καταστημάτων. Φυσικά μας αναφέρθηκαν και περιπτώσεις με καταστήματα που είχαν μηδενικό τζίρο. Η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι δραματική. Δεν αισιοδοξούμε για κάτι καλύτερο”.

Τέλος ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε και τη δική του άποψη για το θέμα του ΟΑΣΘ. “Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει μια μέση λύση, μια συνεργασία ιδιώτη και δημοσίου. Αυτό θεωρώ προσωπικά θα ήταν μια καλή ενδεδειγμένη λύση. Μακάρι να βρεθεί ένας ιδιώτης να πάρει όλο τον ΟΑΣΘ και να τον φτιάξει όπως θέλει, χωρίς όμως να υπάρξουν επιβαρύνσεις στα εισιτήρια”, ανέφερε.