Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν την οικονομική ζημιά από τις βότκες- μπόμπες

Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση του παράνομου εργαστηρίου που κατασκεύαζε βότκες-«μπόμπες» στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Χριστίνα Καπαμά, σχετικά με την υπόθεση του εργαστηρίου που κατασκεύαζε βότκες-«μπόμπες», χρησιμοποιώντας τις ετικέτες δύο πασίγνωστων εταιρειών παραγωγής του συγκεκριμένου οινοπνευματώδους ποτού (περισσότερα για την υπόθεση εδώ).

Η εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθεί το αδίκημα της κακουργηματικής λαθρεμπορίας και πλαστογραφίας και να προσδιοριστούν τα χρηματικά ποσά που δεν αναφέρονται στην δικογραφία που υπέβαλλε η αστυνομία.

Με εντολή της εισαγγελέως οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Αναμένεται να επισυναφθεί η έκθεση των τελωνειακών σχετικά με το ύψος των διαφυγόντων δασμών για το ελληνικό δημόσιο και οι καταθέσεις των υπευθύνων των δύο εταιρειών για τον προσδιορισμό της οικονομικής ζημιάς που υπέστησαν από την κυκλοφορία των συγκεκριμένων αυτοσχέδιων οινοπνευματωδών ποτώ.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 40, 44 και 32 ετών, που χρησιμοποιούσαν εξειδικευμένο εξοπλισμό παρασκευής και εμφιάλωσης ποτών μέσα σε αποθήκη. Κατασχέθηκαν δεξαμενές και φιάλες με εκατοντάδες λίτρα αμφιβόλου ποιότητας αλκοολούχου υγρού που έφεραν και πλαστικές ετικέτες δύο εταιριών παρασκευής βότκας, μηχανήματα κι άλλα σχετικά αντικείμενα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.