Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα από την καταιγίδα - Ποτάμια οι δρόμοι (video)

Δύο τροχαία στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας. Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης, με μία πτώση δέντρου.

Κυκλοφοριακο κομφούζιο επικράτησε σε αρκετά σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Περιφερειακή Οδό, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και έπληξε ολόκληρο τον νομό.

Η καταιγίδα ξεκίνησε γύρω στις 3 το μεσημέρι από τα ανατολικά της πόλης και κινήθηκε προς τα δυτικά. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε, παράλληλα, στον Χορτιάτη και στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης. 

Συγκεκριμένα, με δυσκολία διεξαγόταν η κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης από το ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού έως τη ΧΑΝΘ.

Οι δρόμοι πλημμύρισαν σε διάφορα σημεία του κέντρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στη μετακίνηση των οχημάτων, αλλά και των πεζών, καθώς τα νερά δημιούργησαν «λίμνες» πάνω σε δρόμους και πεζοδρόμια, ενώ τα νερά παρέσυραν μέχρι και κάδους σκουπιδιών.

Την ίδια στιγμή, με χαμηλές ταχύτητες κινούνται μέχρι και τώρα τα οχήματα στην Περιφειακή Οδό Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας, αλλά και εξαιτίας δύο τροχαίων, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο ύψος της Ευκαρπίας, στο ρεύμα προς ανατολικά, όπου τα αυτοκίνητα κινούνται σχεδόν σημειωτόν.

Συγκεκριμένα, δύο ΙΧ συγκρούστηκαν λίγο μετά τις 16.45 στο ύψος της Ευκαρπίας, με τα αυτοκίνητα να βρίσκονται ακινητοποιημένα. Στο σημείο σπεύσει η αστυνομία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για τραυματισμούς.

Λίγο νωρίτερα, λίγο μετά το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ένα φορτηγό συγκρούστηκε με ΙΧ, ωστόσο και τα δύο οχήματα έχουν μεταφερθεί στην άκρη του δρόμου και δεν επηρεάζεται η κυκλοφορία. Από το περιστατικό δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε, έως τις 16.30 συνολικά 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών, από τις οποίες όμως χρειάστηκε να επέμβει μόνο σε μία.

Ακόμη, η ΠΥ επιχείρησε σε μία πτώση δέντρου στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Αντιγονιδών και Πτολεμαίων.

Έντονη ήταν η κακοκαιρία σε περιοχές της Χαλκιδικής που συνορεύουν με τον νομό Θεσσαλονίκης, ενώ στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής υπήρξαν αναφορές για υπερχείλιση ρέματος.

Πηγή εικόνων: Life Events