Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για το χάος στους δρόμους από το χιόνι

Υπό διερεύνηση και τα προβλήματα με το νερό και το φυσικό αέριο, που αντιμετώπισαν χιλιάδες νοικοκυριά. Ποιοι θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Χρήστος Καραγιάννης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν στους δρόμους, αλλά και τα νοικοκυριά της Θεσσαλονίκης, από την επέλαση του χιονιά, τα δύο τελευταία 24ωρα.

Η εξέταση θα αφορά τη διερεύνηση τέλεσης παραβάσεων και αδικημάτων της διατάραξης ασφάλειας και συγκοινωνιών, από δόλο ή από αμέλεια, της κοινής επικίνδυνης βλάβης, επίσης από δόλο ή αμέλεια, και της έκθεσης σε κίνδυνο.

Ο κ. Τσόγκας ζητεί να διευκρινιστεί για ποιο λόγο δεν υπήρξε έγκαιρη αντιμετώπιση της δυσχέρειας στην κυκλοφορία στις δημόσιες οδούς, της προφύλαξης των συσκευών στη διανομή νερού και αερίου στο κοινό και ποιοι ήταν οι αρμόδιοι για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, αλλά και ποιοι ήταν οι επιφορτισμένοι με την εποπτεία των οργάνων για τη λήψη των προστατευτικών - προληπτικών μέτρων για τις ανωτέρω καταστάσεις.

Ζητεί, ακόμη, να διευκρινιστεί ποια μέτρα ελήφθησαν από τον Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, αλλά και να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων «και οπωσδήποτε εκπροσώπων του ΟΑΣΘ, εκπροσώπων σωματείων ΤΑΞΙ, εκπροσώπων συλλόγων καταναλωτών και κάθε άλλου προσώπου που μπορεί να καταθέσει ως μάρτυρας».

Τέλος, ζητεί τη συλλογή των απαιτούμενων εγγράφων και να προσδιοριστούν οι ύποπτοι σε περίπτωση ύπαρξης ενδείξεων προς λήψη ανώμοτων καταθέσεων.