Skip to main content

Πλημμύρισε οργή για τα Τέμπη η Θεσσαλονίκη: Πάνω από 25.000 διαδηλωτές στη νέα μαζική πορεία (φωτο+vid)

«Οργή λαού»: Νέα πολυπληθής πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό

των Κάτιας Γερακαρίτου και Θανάση Μυλωνά

Νέα μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιείται απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα.

Άτομα του αναρχικού χώρου και συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα απ' όπου και ξεκίνησαν πορεία και στη συνέχεια ενώθηκαν με τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι διαδηλωτές ανέρχονται σε πάνω 25.000.

Η τεράστια πορεία, της οποίας η κεφαλή και η ουρά απείχαν πάνω από μισή ώρα βαδίσματος, έφτασε στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό λίγο μετά τις 20:30, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν διαρκώς συνθήματα και να συνεχίζουν την πορεία τους προς την οδό Λαγκαδά για να καταλήξουν στο ΥΜΑΘ.

Ένα άλλο τμήμα της πορείας που ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου έφτασε στον ΟΣΕ και τώρα συνεχίζει για να καταλήξει προς το Άγαλμα Βενιζέλου.

Στη διαδήλωση συμμετέχουν φοιτητές, μαθητές, καθηγητές, γονείς, εργαζόμενοι, ενώ κυριαρχούν τα πανό με συνθήματα που ζητούν δικαίωση των νεκρών, με τον κόσμο να φωνάζει πως αυτό δεν ήταν δυστύχημα αλλά έγκλημα. «Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της οργής», αναφέρουν τα πανό τους.

Νωρίτερα την Εγνατία διέσχισαν με μοτοπορεία και διανομείς, πατώντας διαρκώς τις κόρνες των δικύκλων τους, με τον κόσμο να τους χειροκροτεί.

Image
Image