Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παύθηκε η ποινική δίωξη κατά των αδελφών Ψωμιάδη για την υπόθεση των 81 συμβάσεων (vid)

Οι δικαστές έκριναν ότι έπρεπε να αρθεί το αξιόποινο των πράξεων, βάσει σχετικού άρθρου νόμου για τους αιρετούς

Παύθηκε οριστικά η ποινική δίωξη για τα αδέλφια Ψωμιάδη, Παναγιώτη και Διονύση, για την υπόθεση των 81 προσλήψεων με συμβάσεις για έργα που χαρακτηρίστηκαν ως «φαντάσματα» επί των ημερών τους ως νομάρχη και αντινομάρχη Θεσσαλονίκης την περίοδο 2007-2010.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης -στο οποίο παραπέμφθηκαν με τις κατηγορίες της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης- έκρινε, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα, ότι θα έπρεπε να αρθεί το αξιόποινο των πράξεων, κάνοντας επίκληση στο άρθρο 67 του Νόμου 4735/20.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Για συμβάσεις σε έργα που δεν υλοποιήθηκαν δικάζονται τα αδέρφια Ψωμιάδη

Σύμφωνα με αυτό, αίρεται το αξιόποινο των πράξεων αιρετών και υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού που αφορούν σε πληρωμές ενταλμάτων μέχρι την 31.7.2019 και εφόσον αυτά έχουν εγκριθεί από Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Έτσι παύονται οι ποινικές διώξεις σε βάρος των προσώπων αυτών.

Για δικαίωση έκανε λόγο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Άλλωστε χθες στην απολογία του επισήμανε πως μπορεί τα εν λόγω έργα να μην υλοποιήθηκαν, υποστήριξε ωστόσο ότι τα 81 άτομα προσέφεραν εργασία σε άλλες υπηρεσίες της Νομαρχίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: