Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 600 μαθητές στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η συμμετοχή 20 νηπιαγωγείων καθώς συνιστά την πρώτη διοργάνωση μαθητικής καινοτομίας-Ρομποτικής νηπιαγωγείων στην Ελλάδα

Το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο Πειραματικό Γυμνάσιο-Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το Φεστιβάλ ήταν υβριδικό καθώς συμμετείχαν δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά περισσότεροι από 600 μαθητές και 100 εκπαιδευτικοί με 52 ρομποτικές κατασκευές. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η συμμετοχή 20 νηπιαγωγείων καθώς συνιστά την πρώτη διοργάνωση μαθητικής καινοτομίας-Ρομποτικής νηπιαγωγείων στην Ελλάδα.

Σημαντική ήταν η συμβολή των 20 σχολικών συμβούλων που ήταν υπεύθυνοι για την επιστημονική αξιολόγηση των έργων όπως επίσης και των 60 εθελοντών από τα πειραματικά σχολεία ΓΕΛ Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής αποτέλεσε μια γιορτή του Εθελοντισμού, των ίσων ευκαιριών και της συμπερίληψης παρουσιάζοντας παράλληλες δράσεις όπως Ρομποτικές επιδείξεις μαθητών στη σκηνή, Εργαστήρια ρομποτικής, Workshop με την υποστήριξη εκπαιδευτικών και με την επιστημονική ευθύνη του Εργαστήριου Φυσικής του ΑΠΘ, Διαδικτυακές παρουσιάσεις SΤΕM από μακρινές σχολικές μονάδες , παράσταση καραγκιόζη για τα νήπια την Κυριακή και παρουσίαση καλών πρακτικών STEM από νηπιαγωγούς.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν ο διαδικτυακός χαιρετισμός της Σοφίας, ενός ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης από το Hong Kong και την Μεγάλη Βρετανία που μετέδωσε στο κοινό την αξία του ανθρώπου και τον πραγματικό προορισμό των ρομπότ που είναι η εξυπηρέτηση και η διευκόλυνση του ανθρώπου.