Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 15.000 ευρώ φέρεται να έκλεψε πλανόδιος πωλητής

Ένας 50χρονος πλανόδιος πωλητής στη Θεσσαλονίκη κατηγορείται ότι μπήκε στα σπίτια δύο γυναικών και αφαίρεσε συνολικά 15.830 ευρώ.

Τις οικονομίες δύο γυναικών κατηγορείται ότι άρπαξε 50χρονος πλανόδιος πωλητής στη Θεσσαλονίκη. Με το πρόσχημα της πώλησης προϊόντων ο φερόμενος ως δράστης μπήκε στα σπίτια των δύο θυμάτων του -αντιστοίχως- σε Πυλαία και Καλαμαριά, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου και αφαίρεσε συνολικά 15.830 ευρώ.

Η πρώτη κλοπή καταγγέλθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και η δεύτερη μόλις πριν από λίγες μέρες. Η εμπλοκή του 50χρονου στις πράξεις διαπιστώθηκε ύστερα από έρευνα αστυνομικών της Ασφαλείας Καλαμαριάς, όπου αρχικά προσήχθη ο φερόμενος ως δράστης κατηγορούμενος ότι πουλούσε προϊόντα σε υπαίθριο χώρο της Καλαμαριάς, χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια.

Στο μεταξύ, δύο Κινέζοι υπήκοοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσε ένταλμα των δικαστικών αρχών των Αθηνών για εμπορία ανθρώπων, αρπαγή και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Πρόκειται για μία 52χρονη κι έναν 32χρονο, που κατηγορούνται ότι έπεισαν 23χρονη ομοεθνή τους να έρθει στην Ελλάδα, με την υπόσχεση ότι θα της βρουν εδώ νόμιμη δουλειά. Όπως αναφέρεται, όμως, στα διωκτικά έγγραφα, οι δύο αλλοδαποί απασχόλησαν τη νεαρή κοπέλα σε διάφορες επιχειρήσεις τους στη Θεσσαλονίκη, τη Σάμο και τη Χίο, χωρίς να της καταβάλουν τα δεδουλευμένα της.

Πηγή: ΑΜΠΕ