Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την υποχρηματοδότηση

«Λεφτά για F16 βρήκαν στο λεπτό και δεν υπάρχει σάλιο μας λεν για το σχολειό», ήταν ένα από τα δεκάδες συνθήματα που ακούστηκαν.

Πορεία πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι και καθηγητές στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Νωρίτερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Λεφτά για F16 βρήκαν στο λεπτό και δεν υπάρχει σάλιο μας λεν για το σχολειό», ήταν ένα από τα δεκάδες συνθήματα που ακούστηκαν.

Οι μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης ζητούν, μεταξύ άλλων να μην καταργηθούν ειδικότητες των ΕΠΑΛ, να υπάρξει μέριμνα για τη θέρμανση και τη μεταφορά των μαθητών και να μην φορολογείται το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στα σχολεία, να υπάρξει έκτακτο κονδύλι για σχολικές εκδρομές ώστε να μην πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους και να εξασφαλισθεί η ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Επιπλέον, οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις συνθήκες υποχρηματοδότησης σε κάθε πεδίο της εκπαίδευσης που προκαλεί ποικίλα προβλήματα, καθώς και για τα προβλήματα στέγασης στις φοιτητικές εστίες. Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στη Voria.gr μέλος του φοιτητικού συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΑΠΘ, αρκετοί φοιτητές έχουν μείνει εκτός φοιτητικών εστιών, ενώ οι υποδομές στις εγκαταστάσεις των εστιών χρήζουν επιδιορθώσεων και άμεσης συντήρησης κι έτσι δεν είναι δυνατή η αξιοπρεπής διαμονή των νέων.

Παράλληλα, σχετικά με το ζήτημα των Πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, ο Σύλλογος Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων ΑΠΘ προτείνει «να καταργηθεί ο Εύδοξος και να δίνονται τα χρήματα από το ίδιο το Πανεπιστήμιο, να υπάρχουν πανεπιστημιακές εκδόσεις ώστε να καλύπτονται όχι μόνο ένα αλλά πολλά συγγράμματα ώστε να υπάρχει συνολική εποπτεία του γνωστικού αντικειμένου».