Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οργανώνουν συγκέντρωση στήριξης στον Μπουτάρη

Η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 23 Μαΐου. Όλοι όσοι διαφωνούμε με τις χθεσινές πρακτικές, ας μαζευτούμε στον Λευκό Πύργο, αναφέρει το κάλεσμα.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γιάννη Μπουτάρη διοργανώνεται την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 19.00 στον Λευκό Πύργο. 

«Τετάρτη 23 Μαίου στις 7 μ.μ. όλοι όσοι διαφωνούμε με τις χθεσινές πρακτικές και πιστεύουμε στη Δημοκρατία και τον Διάλογο ας μαζευτούμε στον Λευκό Πύργο» αναφέρεται στο κάλεσμα της συγκέντρωσης. 

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο "αυτοί", είμαστε και εμεις που επιμένουμε στον πολιτισμένο τρόπο αντιπαράθεσης, που απαντάμε στις οπαδικές συμπεριφορές πως δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν όλη την πόλη, που σεβόμαστε ως κόρην οφθαλμού τους θεσμούς, ακόμη κι αν διαφωνούμε εν μέρει, που δεν χρησιμοποιούμε παραβατικές μεθόθους για να υποστηρίξουμε τα πιστεύω μας. Εχοντας απόλυτη γνώση της Ιστορίας και που οδήγησαν την πόλη παλιότερες παραπλήσιες συμπεριφορές. Αντίθετα πιστεύουμε πως μόνο μέσα από τον ψύχραιμο δημόσιο διάλογο μπορούμε να αμβλύνουμε τις διαφορές μας, απαντώντας με μόνη την συμμετοχή μας, στις προκλητικές συμπεριφορές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω. Τετάρτη 7 μ.μ. χωρίς λάβαρα, χωρίς συνθήματα, μονο εμείς, οι πολίτες της πόλης οι οποίοι αρνιόμαστε να γίνει ζούγκλα η πόλη, που δεν θέλουμε οι πλατείες μας να γίνουν γήπεδα φανατικών ποδοσφαιρόφιλων, αλλα εστίες πολιτισμού, διαλόγου και ενότητας, για τον καλό και την ησυχία της πόλης», σημειώνεται στο κείμενο.