Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οι δράσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στην πλατεία Αριστοτέλους

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, συμμετέχει όπως κάθε χρόνο στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας (ΠΗΣΥ) στις 20 Μαρτίου.

Κάθε χρόνο με αφορμή τη συγκεκριμένη μέρα διοργανώνονται διάφορες δράσεις με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και την
ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τη σημασία της στοματικής υγείας, την άρρηκτη σύνδεσή της με τη γενική υγεία και τα οφέλη της διατήρησης της καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας σε όλες τις ηλικίες.

«Ένα χαρούμενο στόμα είναι… ένα χαρούμενο σώμα»

Οι δράσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης φέτος ξεκίνησαν και θα εμπλουτιστούν και στο υπόλοιπο της χρονιάς καθώς το 2024 αναδεικνύεται σε «Έτος Στοματικής Υγείας» με κεντρικό άξονα την εξωστρέφεια και την προώθηση του μηνύματος της ΠΗΣΥ 2024.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα φωταγωγηθεί ο Λευκός Πύργος την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 στα χρώματα του λογότυπου της ΠΗΣΥ της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (FDI) μπλέ, κόκκινο, άσπρο, ενώ θα διενεργηθεί δωρεάν στοματολογικός έλεγχος/ενημέρωση για την στοματική και τη σύνδεση της με την γενική υγεία στο κοινό από συμμετέχοντες οδοντιάτρους μέλη του ΟΣΘ στα ιατρεία τους κατόπιν ραντεβού.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου πρόκειται να διοργανωθεί πάρτι στην πλατεία Αριστοτέλους για μικρούς και μεγάλους με μουσική, δώρα, αεροφωτογράφιση και διανομή ενημερωτικού υλικού στους συμμετέχοντες.

Ακόμα διοργανώνονται επισκέψεις σε σχολεία και νηπιαγωγεία από μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς ενημέρωση και αγωγή στοματικής υγιεινής.