Skip to main content

Οδηγός παράτησε επιβάτες και λεωφορείο και... έφυγε - Τι λέει ο ΟΑΣΘ

Οδηγός της γραμμής 81Β, μετά από επεισόδιο με επιβάτες, έφυγε από τη θέση του και άφησε το αστικό λεωφορείο - Συγγνώμη ζήτησε ο Οργανισμός

Επεισοδιακό ήταν σήμερα ένα από τα πρωινά δρομολόγια της γραμμής 81Β του ΟΑΣΘ, όταν, όπως κατήγγειλαν επιβάτες, οδηγός... εγκατέλειψε το όχημα, μετά από διαπληκτισμό με τους επιβάτες που του χρέωσαν αναίτια καθυστέρηση. Το περιστατικό ανάγκασε τον Οργανισμό να τοποθετηθεί και να ζητήσει συγγνώμη.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλθηκε από επιβαίνοντες, ο οδηγός του λεωφορείου ξεκίνησε το δρομολόγιό του με δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση, ενώ οδηγούσε με μία πόρτη ανοιχτή και κρατώντας στο χέρι του το... κολατσιό του. Σα να μην έφτανε αυτό, όταν έγινε δέκτης παρατηρήσεων από κάποιων εκ των επιβατών, ακινητοποίησε το όχημα στην περιοχή των Διαβατών, βγήκε από αυτό και έφυγε... κύριος.

Προς στιγμήν επικράτησε αναστάστωση, με την πλειοψηφία των επιβατών να αποβιβάζονται, ώστε να χρησιμοποιήσουν άλλο όχημα, και μερικούς να ειδοποιούν τηλεφωνικά τον Οργανισμό.

Λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο οδηγός... επανεμφανίστηκε και συνέχισε το δρομολόγιο, με όσους επιβάτες είχαν απομείνει να περιμένουν.

«Συγγνώμη» και πειθαρχικός έλεγχος

Σχολιάζοντας το «ατυχές» περιστατικό, ο ΟΑΣΘ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ότι ενημερώθηκε σχετικά και ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες «για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε». Διαβεβαιώνει, δε, το επιβατικό κοινό της πόλης ότι «θα ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος στον οδηγό του λεωφορείου ώστε να καταστεί σαφές ότι παρόμοιες συμπεριφορές θα εξαλειφθούν παντελώς».

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, «επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε σχέσεις εποικοδομητικής συνεργασίας με τους πολίτες της πόλης και παρόμοιες συμπεριφορές βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα και την κουλτούρα της νέας διοίκησης».