Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Όχι» στις συγχωνεύσεις στις ΔΟΥ, λένε οι οικονομολόγοι

Το συγκεκριμένο σχέδιο συγχωνεύσεων θα εντείνει τα ήδη τεράστια προβλήματα και τελικά θα υποβαθμίσει την ποιότητα εξυπηρέτησης

Την αντίθεσή της στα επιχειρούμενα σχέδια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων περί συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, εκφράζει η διοίκηση του 3ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

«Δυστυχώς μέχρι και σήμερα ελεύθεροι επαγγελματίες, λογιστές, φοροτέχνες, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες είναι αναγκασμένοι να επισκέπτονται τις Δ.Ο.Υ. και συχνά να μετακινούνται από τη μία Δ.Ο.Υ στην άλλη για να εξυπηρετηθούν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Δ’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης η οποία από το 2013 είναι διαιρεμένη σε τρία διαφορετικά κτήρια με απόσταση 500 μέτρων το ένα από το άλλο», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.    

Σύμφωνα με την διοίκηση, η περαιτέρω επιβάρυνση των παμπάλαιων, ακατάλληλων κτηρίων που στεγάζουν τις Δ.Ο.Υ και δεν πληρούν τις στοιχειώδεις συνθήκες για την ορθή εξυπηρέτηση του πολίτη και την αξιοπρεπή εργασία των εφοριακών υπαλλήλων, θα επιφορτίσει τη δύσκολη καθημερινότητα όλων μεγιστοποιώντας τις ουρές, την ταλαιπωρία και το διοικητικό και λειτουργικό κόστος.       

«Όσο ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών της Φορολογικής Διοίκησης παραμένει ένα όνειρο απατηλό και η διεύρυνση των αυτοματοποιημένων διαδικασιών δεν αρκεί για να απαλλάξει όλους τους εμπλεκόμενους από την υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας, το συγκεκριμένο σχέδιο συγχωνεύσεων θα εντείνει τα ήδη τεράστια προβλήματα και τελικά θα υποβαθμίσει την ποιότητα εξυπηρέτησης», καταλήγει η ανακοίνωση.