Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πιο γρήγορα τα λεωφορεία ΟΑΣΘ λόγω δημοτικής αστυνομίας

Σε ποιους δρόμους της Θεσσαλονίκης αυξήθηκε η ταχύτητα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. «Εκπληκτική η δουλειά της δημοτικής αστυνομίας».

Σημαντική αύξηση των ταχυτήτων που πιάνουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, και κατ' επέκταση συντομότερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, φέρνει η σταδιακή εξαφάνιση των διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων από τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, μετά την επαναδραστηριοποίηση της δημοτικής αστυνομίας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κατέγραψε ο ΟΑΣΘ σε ένα διάστημα 40 ημερών -20 μέρες πριν και 20 μέρες μετά την επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας- σχετικά με τις ταχύτητες των λεωφορείων η βελτίωση της ταχύτητας των λεωφορείων είναι ιδιαίτερα αισθητή.

Ειδικότερα, στην οδό Μητροπόλεως, που αντιμετώπιζε το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα διπλοπαρκαρισμένα, κατεγράφη αύξηση ταχυτήτων κατά 9%, και στην Τσιμισκή κατά 4%, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην οδό Αγγελάκη.

Τις απογευματινές ώρες η αύξηση των επιδόσεων ήταν μικρότερη, καθώς τότε είναι μικρότερος αριθμός δημοτικών αστυνομικών (15 έναντι 35 το πρωί) στη βάρδια.

Την ίδια στιγμή, πάντως, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης και εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου για το κυκλοφοριακό, Γιώργο Δημαρέλο, καταγράφηκε και ελαφριά μείωση της τάξης του 2% στις οδούς Β. Όλγας και Δραγούμη, όπου, όπως εξηγεί ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook «υπάρχει ένα συνολικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Ο ίδιος, μιλώντας στη Voria.gr κάνει λόγο για μια «εκπληκτική εικόνα» του κέντρου της Θεσσαλονίκης, δεδομένου του μικρού αριθμό των δημοτικών αστυνομικών. «Για τα άτομα που υπάρχουν, τα πρώτα δείγματα είναι ιδιαίτερα θετικά. Υπάρχει σημαντική αύξηση των κλήσεων, ενώ αν καταφέρουμε να πετύχουμε την εμπέδωση μιας σταθερής συμμόρφωσης από τους πολίτες, τότε θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την τάξη με μικρότερη παρουσία της δημοτικής αστυνομίας και επέκταση της δράσης της στους δρόμους περιφερειακά του κέντρου», τόνισε.