Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νταντά κατηγορείται ότι κακοποιούσε 19 μηνών κοριτσάκι

Μήνυση κατά της νταντάς της 19 μηνών κόρης του υπέβαλε ένας δικηγόρος - μέλος τους ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Μήνυση κατά της νταντάς της 19 μηνών κόρης του υπέβαλε ένας δικηγόρος - μέλος τους ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, όταν, όπως υποστηρίζει, αποκαλύφθηκε ότι η γυναίκα κακοποιούσε το μωρό. "Εδώ και δύο μήνες παρατηρήσαμε ότι το παιδί μας άρχισε να παρουσιάζει εκδηλώσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς (αρχικώς μας χαστούκιζε χωρίς λόγο, αρνούνταν πεισματικά να αλλάξει πάνα κλαίγοντας αδικαιολόγητα ενώ εδώ και 15 μέρες είχε σχεδόν καθημερινά εκδορές - νυχιές στο σημείο των ισχύων ,πάνω από του μηρούς) αναφέρεται στη μήνυση που υπέβαλε ο πατέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Εύοσμου, στις 17 Απριλίου.

Σύφμωνα με την καταγγελία, η δράση της γυναίκας αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς αποφάσισαν να καταγράψουν τις κινήσεις της νταντάς αφήνοντας ένα κινητό τηλέφωνο στο δωμάτιο του παιδιού το οποίο ηχογραφούσε. "Θα έρθουν οι μύγες (εκφοβιστικά). Ξέρεις πως κάνουν οι μύγες"  φέρεται ότι έλεγε η νταντά στο κοριτσάκι το οποίο απαντούσε ουρλιάζοντας: "Φύγε". Οι γονείς διαπίστωσαν η  62χρονη γυναίκα φερόταν βάναυσα στο παιδί, το έβριζε ενώ από τους ήχους που καταγράφηκαν συμπεραίνουν ότι χρησιμοποιούσε και σωματική βία.

Μετά την υποβολή της μήνυσης η 62χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και την άφησε ελεύθερη καθώς στη δικογραφία δεν είχε συμπεριληφθεί η ιατροδικαστική έκθεση που τελικά  επιβεβαίωσε την ύπαρξη εκδορών στο σώμα της μικρής.

Η  νταντά στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση σε βάρος του καταγγέλλοντα για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση ενώ ο δικηγόρος συνελήφθη και κρατήθηκε παρά το γεγονός ότι αυτό δεν προβλέπεται από τον Κώδικα Δικηγόρων. "Με μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου ξαναπήραν δακτυλικά αποτυπώματα και αφού έλεγξαν ότι εν είμαι καταζητούμενος και με φωτογράφησαν σαν κοινό εγκληματία με άφησαν ελεύθερο" περιγράφεται στην σχετική αναφορά που υπέβαλε ο δικηγόρος στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ζητώντας την παρέμβαση του.