Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δημοτικοί αστυνομικοί θα κόβουν κλήσεις και σε μπαρ

Στόχος είναι να μπει μια τάξη τη νύχτα και ιδιαίτερα στο ωράριο λειτουργίας της μουσικής και στα τραπεζοκαθίσματα στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Τάξη στην... αταξία των τραπεζοκαθισμάτων και του ωραρίου μουσικής στα καφέ μπαρ στη Θεσσαλονίκη επιδιώκει να βάλει το επόμενο διάστημα η Δημοτική Αστυνομία. Εκτός από τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση και παραβάσεις του ΚΟΚ δημοτικοί αστυνομικοί θα πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους και θα κόβουν κλήσεις και τις νύχτες στα νυχτερινά στέκια του κέντρου και όχι μόνο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από μεικτό κλιμάκιο δημοτικών αστυνομικών και ελεγκτών του κεντρικού δήμου. Δύο δημοτικοί αστυνομικοί και δύο ελεγκτές θα ελέγχουν τις άδειες των καταστημάτων, το ωράριο λειτουργίας μουσικής και το δημόσιο χώρο που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλο το δήμο τις βραδινές ώρες.

Ήδη ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα κυκλοφορίας και υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας Λευτέρης Κιοσέογλου έχει δώσει τη σχετική εντολή στην υπηρεσία για το σχέδιο το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα. «Πρέπει να μπει μια τάξη και στην ηχορύπανση από τα καταστήματα και στο πώς “απλώνονται” τα τραπεζοκαθίσματα το βράδυ. Ήδη υπάρχουν καταγγελίες από δημότες για καταστήματα που δημιουργούν προβλήματα» τόνισε στη Voria.gr ο κ. Κιοσέογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τελευταίο τρίμηνο έχουν υποβληθεί από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου 90 μηνύσεις, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, είτε λόγω επέκτασης στο δημόσιο χώρο, είτε λόγω έλλειψης άδειας λειτουργίας μουσικής.