Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σήμερα το πρωί

Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να βελτιωθούν σταδιακά από το μεσημέρι ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Tοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται την Κυριακή, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Βαθμιαία εξασθένηση των νότιων ανέμων στο Αιγαίο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και μέχρι το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα δυτικά και βόρεια μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.