Skip to main content

Μπλόκο ΕΛΑΣ σε συγκεντρώσεις της ΧΑ και αντιφασιστικών οργανώσεων

«Φρένο» στις συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής και αντιφασιστικών οργανώσεων αύριο το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου βάζει η Ελληνική Αστυνομία.

«Φρένο» στις συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής και αντιφασιστικών οργανώσεων αύριο το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου βάζει η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης δεν επιτρέπονται για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2015 μέχρι και την 01.00 ώρα της 28 Ιουνίου 2015, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις – συγκεντρώσεις ή πορείες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που οριοθετείται από τις οδούς Τσιμισκή – Λ. Στρατού – Μπιζανίου – Λ. Νίκης – Παύλου Μελά – Νικ. Φωκά, καθώς και  στην Πλατεία ΧΑΝΘ, στο πάρκο Τσιρογιάννη, στην πλατεία-μνημείο Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών, που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης - Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (έως του σημείου που η Λ. Μ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου) και σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας, που περικλείεται από τις ανωτέρω οδούς.   

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή καλούσε στην ετήσια εκδήλωση «εις μνήμη του Έλληνα Στρατηλάτη Αλέξανδρου, το Σάββατο, 27 Ιουνίου, έμπροσθεν του αγάλματος του στην παραλία Θεσσαλονίκης». Λίγο νωρίτερα σε συγκέντρωση καλούσαν αντιφασιστικές οργανώσεις στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.