Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ συλλήψεων για ληστείες το τελευταίο 24ωρο

Τρόφιμος Αγροτικών φυλακών με άδεια πλησίασε χθες το βράδυ στην Ανάληψη δύο κοπέλες και με τη χρήση βίας πήρε το κινητό τηλέφωνο μιας από αυτές.

Έξι διαφορετικές περιπτώσεις κλοπών, ληστειών και απόπειρας ληστείας αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης το τελευταίο 24ωρο, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Αρχικά, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, ένας νεαρός, 24 ετών, για απόπειρα ληστείας, καθώς την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου εισήλθε σε διαμέρισμα 76χρονης και με την απειλή μαχαιριού προσπάθησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει χρήματα.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας περιπολούντες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Γεωργίου, εντόπισαν και συνέλαβαν, στην περιοχή της Ασπροβάλτας, δύο νεαρούς, ηλικίας 22 ετών (άνδρας – γυναίκα), οι οποίοι προηγουμένως είχαν διαρρήξει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψησταριά) και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Την ίδια μέρα το απόγευμα συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ένας 57χρονος, διότι νωρίτερα, αφαίρεσε διάφορα προϊόντα από σούπερ μάρκετ στην περιοχή Χαριλάου.

Το βράδυ της Δευτέρας, 20 Φεβρουαρίου, στην περιοχή της Ανάληψης, αστυνομικοί Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν έπειτα από αναζητήσεις 29χρονο αλλοδαπό, ο οποίος νωρίτερα, πλησίασε δύο πεζές ηλικίας 22 και 21 ετών και αφού αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο μιας εκ των δύο, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού (στιλέτο), το διατήρησε στην κατοχή του. Σημειώνεται ότι, ο δράστης είναι τρόφιμος Αγροτικών Φυλακών και είχε λάβει τακτική άδεια.

Ακόμη, αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν, βραδινές ώρες χθες, στην περιοχή της Τούμπας, 27χρονο ημεδαπό, διότι νωρίτερα είχε αφαιρέσει δίκυκλη μοτοσυκλέτα από το κέντρο της πόλης.

Τέλος, συνελήφθη και ένας 45χρονος ομογενής, βραδινές ώρες χθες, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διότι νωρίτερα, αποπειράθηκε να αφαιρέσει ποδήλατο από την περιοχή των Αμπελοκήπων.