Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μητέρες θήλασαν δημόσια τα μωρά τους (φωτο)

Μητέρες με τα μωρά τους γέμισαν το Θέατρο Κήπου, όπου πραγματοποιήθηκε ο 6ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός.

Σε 50 πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή, ο 6ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός, που διοργανώθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου).

Η εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Κήπου, το οποίο γέμισε από μητέρες και παιδιά.

Δείτε φωτογραφίες:



Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σ' αυτή τη γιορτή δίνεται η αφορμή σε μητέρες - μέλη των ομάδων του Δικτύου, να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

Στόχος είναι, η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα, όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρέψει στην εργασία της.