Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν με ταξί χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα (φωτο)

Οι συλληφθέντες είχαν σκοπό να παραλάβουν ποσότητα λαθραίων τσιγάρων από ταξί το οποίο είχε καταφτάσει σε οικία που διέμεναν, στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για κατοχή και εμπορία συνολικά 5.633 πακέτων λαθραίων τσιγάρων και 134 λαθραίων συσκευασιών καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, σε έναν από τους συλληφθέντες, κατά την έξοδό του από την οικία του που βρίσκεται σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στην κατοχή του τριάντα 30 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν ακόμη δύο, επίσης κατά την έξοδό τους από την ίδια οικία, με σκοπό να παραλάβουν ποσότητα λαθραίων τσιγάρων από ταξί το οποίο είχε καταφτάσει στο σημείο. Μετά τη διενέργεια ελέγχου στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν εντός του χώρου των αποσκευών του δύο χιλιάδες τετρακόσια εξήντα 2.460 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ ο οδηγός και ο συνεπιβάτης του επίσης συνελήφθησαν.

Ακολούθησε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των τριών πρώτων συλληφθέντων κατά την οποία βρέθηκαν 316 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 49 συσκευασίες λαθραίου καπνού, ενώ σε έτερη νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη δεύτερη οικία τους, η οποία χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη, βρέθηκαν 1.827 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 85 συσκευασίες λαθραίου καπνού.

Τέλος, διενεργήθηκε έρευνα σε μεταφορική εταιρεία κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν 1.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ευρεθέντα καπνικά προϊόντα, τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς και το ανωτέρω όχημα.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.