Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το μεσημέρι στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου η παρέλαση - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για πρώτη φορά η παρέλαση θα γίνει στις 12.15, ενώ επίσης για πρώτη φορά η δοξολογία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποίητου

Με τη μαθητική και στρατιωτκή παρέλαση το μεσημέρι, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

Με σύμμαχο τον καλό καιρό αρκετοί Θεσσαλονικείς και επισκέπτες αναμένονται στις 12.15 για να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν τους μαθητές, εκπροσώπους συλλόγων και φορέων, αλλά και τα στρατιωτικά τμήματα που θα παρελάσουν ενώπιον των τοπικών αρχών, ενώ την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Η δοξολογία θα έχει φέτος δύο καινοτομίες, αφενός θα τελεστεί στις 11 το πρωί, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια γινόταν στις 10.00 και για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποίητου, χοροστατούντος, επίσης για πρώτη φορά, καθώς εξελέγη πριν μερικούς μήνες, του Παναγιότατου  Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεου.

Στις 11.30 θα γίνει η κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και στη συνέχεια οι επίσημοι θα μεταβούν στον χώρο της παρέλασης. 

Η παρέλαση θα ξεκινήσεις 12.15 το μεσημέρι με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκη και τα πολιτικά τμήματα, συλλόγους, σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), σωματεία και ομοσπονδίες,  
Τα στρατωιτικά τμήματα θα συνοδεύει η μπάντα του Γ΄ Σώματος Στρατού Ξηράς και θα πάρουν μέρος η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού και Αερομεταφερόμενο Τάγμα Πεζικού. 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ήδη από χθες ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση στάθμευσης γύρω από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρου, στο ύψος όπου έχει στηθεί η εξέδρα των επισήμων.

Σήμερα, Δευτέρα 25 Μαρτίου από τις 7 το πρωί διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς: Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, 30ης Οκτωβρίου, Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από τη Λεωφ.Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Στρατηγού Κακαβού, Αθαν. Σουλιώτη, στο τμήμα της από την οδό Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Κακαβού, Λεωφ. Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου, Καραϊσκάκη, στο τμήμα της από Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Νικολάου Γερμανού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν και στους γύρω δρόμους.

Φωτογραφία Αρχείου