Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 14 ετών σε 52χρονο επιχειρηματία για τοκογλυφία

Ποινή κάθειρξης 14 ετών και χρηματική ποινή 110.000 ευρώ επιβλήθηκε σε 52χρονο επιχειρηματία ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υπόθεση τοκογλυφίας.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή κάθειρξης 14 ετών και χρηματική ποινή 110.000 ευρώ σ' έναν 52χρονο επιχειρηματία ο οποίος κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για υπόθεση τοκογλυφίας.

Καταδικάστηκε ως αρχηγός μιας από τις τέσσερις ομάδες τοκογλύφων και εκβιαστών που είχε εξαρθρώσει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, τον Ιανουάριο 2010.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους κι άλλους 7 συγκατηγορουμένους του, μεταξύ των οποίων τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης από 18 μήνες έως πέντε χρόνια. Ανάμεσα στους καταδικασθέντες είναι κι ένας Σέρβος πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Στη φυλακή οδηγήθηκε μόνο ο πρώτος κατηγορούμενος, που σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί με κάθειρξη 19 ετών, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με αναστολή ή με εξαγορά της ποινής τους. Αθώος κρίθηκε ένας δικηγόρος ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου.