Skip to main content

Διαμαρτυρία νοσοκομειακών γιατρών στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποίησαν κατάληψη έξω από το ΥΜΑΘ. Επέδωσαν ψήφισμα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Υγείας διαμαρτύρονται νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, όπου απέκλεισαν με αλυσίδες την είσοδο και με κρεμασμένες «ματωμένες» ποδιές διαμαρτυρήθηκαν για τις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις τραγικές, όπως λένε, ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία.

"Δεν θα κουραστούμε να αναδεικνύουμε τις εγκληματικές πολιτικές στον τομέα της υγείας, οι οποίες στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές. Με φραγκοδίφραγκα, πενταροδεκάρες δεν γίνεται δημόσια υγεία. Σήμερα που μιλάμε 30 είναι στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ για να βρουν κρεβάτι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Κι όμως ακόμη δεν έχουν προσληφθεί οι εργαζόμενοι επειδή ο κ. Πολάκης συνεχίζει να μαγειρεύει τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Επί των ημερών του κ. Τσίπρα έχουμε 3.500 λιγότερους υπαλλήλους στο εθνικό σύστημα υγείας. Μόνο τις τελευταίες ημέρες για να προλάβουν τις δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, αποχώρησαν προς συνταξιοδότηση 1.500 εργαζόμενοι και τα νοσοκομεία συνεχίζουν να μην παίρνουν χρήματα κι έτσι δεν έχουν υλικά και κινδυνεύουν ασθενείς", είπε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Οξύνοντας την επίθεσή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο κ. Γιαννάκος τόνισε: "Θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες που υπάρχουν στην πολιτική ηγεσία του. Να αφήσει ο κ. Πολάκης και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τις μαγκιές. Είναι τζάμπα μάγκας. Να αφήσει τις μαϊμουδιές, αυτά που λέει, τα προβλήματα είναι μη διαχειρίσιμα, οι πολίτες κινδυνεύουν, χάνονται ανθρώπινες ζωές στο εθνικό σύστημα υγείας".